Yangın çıkış kapısı Seçenekler
Yangın çıkış kapısı Seçenekler
Blog Article
Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına destelı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlayabilir. Davetsiz misafirlerin birebir cevaz olmadan haricen harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Yangın bapsı ivedi çıkış bâtınin kullanılacaksa o dem gerekli koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac sözınlığının da en azca 1.
23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan yapılar dâhilin yangın merdiveni meşru bir zorunluluktur. Yangın merdiveni birey kaybının önlenmesi adına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların esas antrelerinde yahut koridor bölümlerinde yangının dokunaklı bir halde meydana gelmesi özellikle etkili katlı konstrüksiyonlarda hayat veya pencerelerden doğurmak kabil olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme mevla olmaktadır. Yeni imar kanunuyla beraber, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile bile yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın bapsı kriterleri koyu bir incelemeye tabi tutulur. Konstrüksiyonların iç aksamında mevcut betonarme merdivenlerin dışında, kuruluşların dışında kâin ve demir kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında güç zayiatı evetşanmasının önüne geçmektedir.
Yangın yerinde 120 dakikaya kadar dayanıklı kalmalarını sağlayan yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapım edilmektedir. Yangın merdivenlerinin esrar ve yangını başka alanlardan en azca 90 dakika ayrı tutacak şekilde tasarlanması zorunludur. Bir binada muktezi olan yangın merdiveni sayısı ciddi bir faktördür.
Yangın Kapısı İşaretleme: Yangın bapları reva şekilde işlemaretlenmelidir. Bapların üzerinde “Yangın Kapısı” veya “Ivedili Çıkış” üzere küşade ve anlaşılır işaretlemeler bulunmalıdır.
Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanların hızlı bir şekilde binayı terk etmelerini Bina muhtevai yangın merdivenleri, insanların binadan emin bir şekilde çıkmalarını esenlar ve ivedili pozisyon tahliyesini kolaylaştırır.
Yangın vakaları biriyi dokumada en kesif alınlaşılan ve kritik tehlikelere reçete harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm ömür ve çalışma alanlarında emniyetliğin sağlanması lakinçlanır.
Yangın Kapısı baz amacı insanoğluın pert gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
ürkü bar sayesinde sineerden autarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı düz iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış bünyelabilir.
Yangın kapisinda panik bar kolu panik simultane kapının haydi haydi açılması bâtınin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıevet dayanıklıdır. Bunun sebebi ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta düzenüminyum, hidrolik gereç ve metal sac kullanılmaktadır. Bu iki molekül ısıya dayanıklı olmasını sağlar.
Her bugün erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir yük, mobilya yahut sair bir hail bulunmamalıdır. Hatta Yangın Yangın çıkış kapısı Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Yaşamsal ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan almaçlar bozuk kapı sattığını argüman fail kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın durumunda alevleri engellemede yoksul olacağı kabilinden ortamda oluşacak zehirli gazın yayılmasına da bariyer olamayacaktır.